سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بارالها! نگریستن به رخسار تو شوق دیدارت را از تو درخواست می کنم . [فاطمه علیه السلام ـ در دعایش ـ]
 
یکشنبه 91 شهریور 26 , ساعت 10:41 صبح

چرا مصر مذاکرات نفتی با ایران را تکذیب کرد؟

در حالی که روز گذشته، برخی از خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها به نقل از رستم قاسمی گفته‌اند که مذاکرات برای فروش نفت به مصر در حال انجام است، امروز اسامه کمال، انجام هر گونه مذاکره‌ بر سر فروش نفت را تکذیب کرد.

در حالی که روز گذشته، برخی از خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها به نقل از رستم قاسمی گفته‌اند که مذاکرات برای فروش نفت به مصر در حال انجام است، امروز اسامه کمال، انجام هر گونه مذاکره‌ بر سر فروش نفت را تکذیب کرد.

به گزارش «تابناک»، بحث فروش نفت ایران به مصر، پس از سفر محمد مرسی به تهران داغ و گزارش‌هایی پیرامون اعلام آمادگی مصر برای خرید نفت ایران، همراه با اخباری شد که بسیاری از رسانه‌ها به آن پرداختند؛ در آنها آمده بود که ایران پیشنهاد فروش دو میلیون بشکه نفت به قاهره را داده است.

بنا بر این گزارش، در همین حال بود که «اسامه کمال»، وزیر نفت مصر به روزنامه دولتی الاهرام گفت: واردات و فرآوری نفت از ایران مانعی ندارد.

همچنین دیروز خبرگزاری‌ها به نقل از رستم قاسمی، وزیر نفت کشورمان اعلام کردند که مذاکره برای فروش نفت ایران به مصر در حال برگزاری است. رستم قاسمی گفته بود، برای فروش نفت به مصر در حال مذاکره هستیم.

اما امروز خبرگزاری رویترز اعلام نموده که اسامه کمال، انجام هر گونه مذاکره برای خرید نفت ایران را تکذیب کرده است.

وی گفته است: هر آنچه درباره گفت‌وگوی مصر برای خرید نفت از ایران منتشر شده، حقیقت ندارد..

اسامه کمال ادامه داده است: من تأکید و تصدیق می‌کنم که تاکنون وزارت نفت مصر، هیچ گونه مذاکره‌ای را در این باره انجام نداده و هر آنچه در این باره گفته می‌شود، خلاف واقع است.

نکته مهم در این میان آن است که پس از سفر محمد مرسی به تهران، این تصور پدید آمده که روابط مصر و ایران در حال یک نزدیکی تاریخی بعد از بیش از سه دهه قطع ارتباط است. پس از سفر مرسی، اظهارنظر وزیر نفت مصر مبنی بر عدم مانع برای واردات و خرید نفت ایران را نه تنها رسانه‌های داخلی حتی رسانه‌های غربی همچون وال‌استریت ژورنال نیز اعلام کردند.

اما پس از گذشت چندی، این‌ گونه تکذیب انجام مذاکرات برای خرید نفت از ایران جالب توجه و نوع واژگانی که اسامه کمال برای رد این ادعا مورد استفاده قرار داده، در خور توجه و حاکی از نوعی قاطعیت است.

گویا، مقامات دولت مصر هنوز نتوانسته‌اند خود را در مواضع جدید خویش به عنوان دولتی مستقر تثبیت کنند. برای همین مذاکرات خویش با هر دولت مستقل دیگر را ـ که برخی کشورهای عربی و غربی خواهان آن نباشند ـ انکار می‌کنند؛ بنابراین، به نظر می‌رسد در آینده هر نوع مذاکره با دولت مصر با این پیش فرض انجام شود که دولت هنوز در این کشور جا نیفتاده و متغیرهای متعددی بر تصمیمات آنان تأثیر می‌گذارد.

در واقع شاید بتوان گفت، در اوضاع کنونی، دیپلماسی آشکار با دولتی همچون دولت مصر نه تنها ضرورت ندارد، بلکه باعث چنین نابسامانی‌هایی هم خواهد شد.

 



لیست کل یادداشت های این وبلاگ